Политичко Сарајево је плагијатор ноторних историјских и политичких чињеница

25.11.2018 Актуелно
 
„Најмање права имају Бошњаци да причају о томе, јер је управо отац /Алија Изетбеговић/ данашњег лидера СДА /Бакира Изетбеговића/ био у Ханџар дивизији, што довољно говори о њиховом приступу протеклим важним догађајима“, рекао је Kошарац новинарима у Источном Сарајеву. 
 
Са друге стране, истиче он, улога бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића у вријеме рата од 1992. до 1995. године јесте таква да српска јавност, српске породице и Република Српска добро препозању његову улогу на начин да је одговоран, јер није спријечио ратне злочине над Србима на подручју гђе је он био веома важна полицијска личност. 
 
„Веома је јасно да, са аспекта примјене прописа који су на нивоу БиХ, ми врло добро процјењујемо да нигђе не пише да је 25. новембар празник у БиХ. Према томе, свјесни смо и свима нам је јасно да Сарајево своје политичке односе, прије свега, жели да и даље форсира на плагијату и кориштењу неких чињеница које су само њима познате, а не општој јавности у БиХ и ван БиХ“, закључио је Kошарац, који је и члан Предсједништва СНСД-а. 
 
У дијелу БиХ који је већински настањен бошњачким становништвом 25. новембар се слави и обиљежава као такозвани дан државности БиХ, али тај датум не признају нити обиљежавају Срби, али ни велика већина Хрвата у БиХ. 
 

Архива