Политичко јединство и сагласност о важним националним и државним питањима

15.11.2018 Актуелно

Додик је новинарима рекао да је на данашњем састанку са начелницима неколико општина са подручја града Источно Сарајево разговарано о потреби политичког јединства на бази очувања основних вриједности Републике Српске, гдје год ко био на власти.

Предсједник Републике Српске осудио је пријетеће поруке члановима СДС-а Обрену Петровићу и Миловану Бјелици, оцијенивши их неприхватљивим.

„Република Српска је демократско друштво и ми као политичари по вокацији треба да разговарамо о свему. Одбацујем чињеницу да неки болесни умови због тога могу некога да ставе на тапет. Наш МУП ради по том питању и ми ћемо доћи до тих људи. У сваком случају, то је неприхватљиво и Српска има капацитет да се одбрани“, истакао је Додик.

Додик је рекао да њему сваки дан долази по 10 пријетњи откад је постао српски члан Предсједништва БиХ, али да он то више и не чита.

Коментаришући смјену Недељка Чубриловића са мјеста замјеника предсједника ДНС-а, Додик је рекао да је било најава да ће доћи до турбуленција у ДНС-у, али да је то њихова ствар.

„Са Чубриловићем имамо добра искуства без обзира што је био из друге политичке партије“, нагласио је Додик.

У Источној Илиџи данас је одржан састанак којем су присуствовали Додик, начелник те општине Маринко Божовић, те кадар СНСД-а – градоначелник Требиња Лука Петровић, начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић и народни посланик Марко Видаковић.

На састанку су били и делегат у Дому народа парламента БиХ Дарко Бабаљ, те начелник општине Соколац Милован Бјелица, обојица кадар СДС-а.

Архива