Најважније је направити квалитетан патриотски блок

08.11.2018 Актуелно

 

„У посљедње вријеме видљиво је и да дио Савеза за промјене жели да се отргне од утицаја странаца и да је мотивисан да прихвати базичну политику Милорада Додика, односно СНСД-а да нема ништа прече од тога да се сви заједно окупљамо око институција Републике Српске и да правимо квалитетан патриотски блок за Српску на нивоу заједничких институција“, истакао је Кошарац.

Он је додао да и даље постоји дио опозиционих структура око ПДП-а и СДС-а које су привржене интересима странаца у БиХ, а чији су ментори амерички и амбасадори појединих западних земаља у БиХ.

„Оно што је важно јесте да је дио опозиције научио политичку лекцију да су, без обзира на политичке различитости и ставове, Република Српска и њене институције једино мјесто гдје можемо да заједнички креирамо рјешења и да више никада не дозволимо, као што је то било у претходне четири године, да је лидер српских представника у заједничким институцијама Бакир Изетбеговић“, рекао је Кошарац новинарима на Палама.

Он је поновио да је СНСД посвећен интересима и напретку Републике Српске, те да је то дефинитивно једини ниво гдје власт може да буде конституисана у предвиђеном року.

„Политика СНСД-а и предсједника Милорада Додика је увијек иста – институције Републике Српске су једино мјесто договарања политике како у Српској тако и на нивоу БиХ“, истакао је Кошарац, изразивши жаљење што Савез за промјене у претходне четири године то није препознао.

Архива