Искључење Обрена Петровића из странке је унутрашња ствар СДС-а

07.11.2018 Актуелно

„Ако има везе, отићи ћу сутра у Гацко па нека искључе и /предсједника СДС-а Вукоту/ Говедарицу“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци. 

Он је нагласио да је са градоначелником Добоја Обреном Петровићем јуче разговарао о пројектима који би требало да буду реализовани у овом граду, попут изградње спортске дворане, болнице и осталих. 

„Дан прије тога је деблокирана процедура у вези са изградњом дионице ауто-пута од дијела гдје се сада завршава до града Добоја, што је веома важно и то кошта 70 милиона евра. Ишао сам да то промовишемо“, рекао је Додик. 

Он је констатовао да републичке институције и добојска градска управа, на челу са Петровићем, у посљедње вријеме веома добро сарађују, а резултат тога јесу бројни пројекти. 

„Резултат је спортска дворана гдје Влада Српске учествује у финансирању, болница која ће бити изграђена средставима Владе, изградња ауто-пута и регулација корита ријеке Босне. То су пројекти који не могу бити урађени у Добоју без виших инстанци. Док је град Добој ћутао о тим питањима, то се није ни дешавало, сада заједно то радимо“, рекао је Додик. 

Он је напоменуо да је са Петровићем договорено и да се два посланика СДС-а из Добоја прикључе већини у Народној скупштини Српске коју предводи СНСД, као и да Петровић као посланик у парламенту БиХ буде дио посланичке екипе заједно са СНСД-ом. 

Додик је рекао да је то одлука добојског СДС-а коју врло радо прихвата.

 

Архива