Истицање заставе Републике Српске – почетак уважавања Српскe и Срба

23.11.2018 Актуелно

 

„Она мора да буде унутра, свагђе гђе сједим или имам састанак, не само са Предсједништвом него било ким ко долази“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Истичући да је досадашња пракса била некоректна према Републици Српској и српском народу, Додик је подсјетио да је заставу БиХ наметнуо високи представник и да никада није усвојена у релевантном органу БиХ, као и да је никада није прихватила Република Српска.

Додик је рекао да неће дозволити да српски члан Предсједништва ради и ђелује под заставама БиХ и Федерације БиХ, а да његове заставе нема. „Ја то нећу“, рекао је Додик и додао да не би прихватио ни рјешење да нема ниједне заставе.

Предсједавајући Предсједништва БиХ рекао је да не спори истицање заставе БиХ, али да мора бити истакнута и застава Републике Српске.

„Она је легитимна, потпуно легална. Уставни суд је разматрао одллуку о симболима и рекао да је застава Републике Српске легална и да не вријеђа никога“, напоменуо је Додик.

Додик је закључио да застава Републике Српске треба да буде тамо гђе је он.

„Ја нећу да будем икебана, неко ко ће досадашње накарадне праксе примјењивати“, рекао је Додик и закључио да БиХ има шансу ако је земља заједничких, чистих рачуна свих који у њој живе.

Архива