Јединствени фронт у Српској и на нивоу БиХ

21.11.2018 Актуелно

– С мандатаром за састав нове владе Радованом Вишковићем разговарала сам о расподјели министарских функција и након што обави консултације с политичким партијама и социјалним партнерима моћи ћемо да саопштимо како то изгледа – рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је поновила да је циљ да нова влада буде подржана широком парламентарном већином.

– То ће значити да ћемо морати да се позиционирамо у оквиру извршне власти и отворени смо за те разговоре. Чињеница јесте да је СНСД најважнија партија с највећим учешћем у власти и да је имала најбољи изборни резултат. Сада смо у прилици да разговарамо са свима и на неки начин им понудимо да буду дио овога о чему говоримо већ много мјесеци, а то је да је неопходно успоставити јединствен фронт у Српској и на нивоу БиХ да би био рађен добар посао за Републику – рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је завршено све што се односи на буџет Српске за наредну годину и да је документ доступан јавности.

– Све је доступно јавности како би наши социјални партнери могли да дају своје мишљење и сугестије. Имаћемо довољно времена док коначна верзија не буде упућена у скупштинску процедуру – навела је Цвијановићева.

Архива