Додик: У Сарајево идем да одрадим важан посао за Српску

19.11.2018 Актуелно

„Остајем у Српској. Тренутно идем у Сарајево да одрадим важан посао за Републику Српску“, истакао је Додик.

Навео је да ће његов глас у Предсједништву бити јак, колико и глас посланика у НСРС.

„Послије два мандата на мјесту предсједника Републике Српске осјећам се поносно, јер сам испунуио све циљеве на очувању Српске. Хвала свима који су гласали за мене, али и онима који нису, јер су показали демократију Српске, која има право да бира. Подршка коју сам добио сматрам обавезом, а не наградом, да предано радим сваки дан у интересу Републике Српске. Мени ће Српска бити светиња. Ако нешто друго то буде, онда смо на погешном путу! Ријеч патриотизам, важна у наредне четири године, и она ће ме подсјећати сваки да у наредне четири године“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је једини пут борба за интересе Српске,

„Не мислим да мој рад у Сарајеву може бити лишен сарадње са институцијама Републике Српке. Нити једна моја одлука неће бити без сагласности институција Српске, и ти је тако, легитимно, и једино исправно. Заклетву и треба да положим овдје, тамо гдје сам изабран, у срцу Републике Српске.

Поручио је да оно што неће бити интерес Републике Српске, неће бити ни Босне и Херцеговине.

„Нећемо дозволити да Српска буде прегласана или мајоризована. Нећу допустити да друга два члана у било којем смислу зауставе Републике Српске, и очекујем да са истим сензибилтетом се односе према мени, али и Републици Сропској“, закључио је Додик.

Архива