Додик: Остварили смо значајну и велику побjеду

16.11.2018 Актуелно

„Најважнија је изборна побједа на нивоу Републике Српске и сада конципирамо власт. Овдје смо на окупљању градске организације у Бањалуци да обиљежимо наше напоре које смо уложили сви заједно да резултат СНСД-а на републичком нивоу буде добар“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци пред почетак прославе изборне побједе ове странке. 

Додик, који је и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ, рекао је да је СНСД остварио значајну и велику побједу и да је у томе бањалучка организација, са предсједником Градског одбора и градоначелником Бањалуке /Игором Радојичићем/ на челу, учинила озбиљне напоре без обзира на неке ствари које нису могли предвидјети или нису биле онакве како су очекивали. 

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да је ово прво дружење у бањалучкој организацији СНСД-а након спрооведених избора. 

„У оквиру СНСД-а окупљамо се увијек и када је ријеч о предизборним активностима и другим редовним активностима и мислим да треба да заједно обиљежимо и прославимо велику побједу коју је СНСД остварио као партија, као и Додик и ја као појединачни кандидати. Ми смо изнијели највећи терет упркос томе што смо били коалициони кандидати“, рекла је Цвијановићева, која је и новоизабрани предсједник Српске. 

Цвијановићева је навела да је организација СНСД-а оставила траг на терену и предано радила, те поручила да их чека још много изазова, али да иду даље. 

Предсједник Градског одбора СНСД Бањалука Игор Радојичић рекао је да је глобално гледано СНСД побиједио на свим нивоима у Српској и да има далеко бољу позицију него 2014. године. 

„Са те стране можемо бити и те како задовољни и имамо традицију да захвалимо нашим активистима. Овдје је много људи који су још од фебруара, а неки и годинама радили за СНСД волонтерски, активно, те ангажовали друге људе и дали свој допринос укупном резултату“, рекао је Радојичић, који је и градоначелник Бањалуке. 

Он је рекао да у том одбору нису у потпуности задовољни изборним резултатом у Бањалуци и додао де ће то анализирати на сједници Градског одбора наредне седмице и утврдити све оно што је изнутра и извана довело до оваквог резултата, те се припремати за наредне изборе. 

Архива