Додик: Ноћни атак на заставу неће ме спријечити да она увијек буде истакнута

24.11.2018 Актуелно
 
„Тај потез симболички само потврђује намјеру хегемонистичких кругова у Сарајеву да противно Дејтону елиминишу Републику Српску, јер хистерични ноћни јуриш на заставу Републике Српске управо то демонстрира“, рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише синоћње уклањање заставе Српске испред његовог кабинета у згради Предсједништва БиХ у Сарајеву. 
 
Он је нагласио да застава Републике Српске испред његовог кабинета и на церемонији предаје акредитивног писма новоименованог амбасадора Србије, није никаква бахатост и неодговорност, нити скрнављење, како то наводе Џаферовић и Kомшић. 
 
„То је моја потреба за симболичким представљањем свог идентитета и идентитета народа коме припадам и кога представљам. Боја и симболика заставе Републике Српске не вријеђа никога и представља њен званични визуелни идентитет. Kоме то може да смета? Ником добрнамјерном“, истакао је Додик, додавши да тек када буде уклоњена застава Федерације БиХ, онда неко има право да му нешто каже. 
 
Он је рекао да је забрињавајуће да је застава брутално уклоњена послије радног времена, кад никог није било у кабинету, што само говори да је зграда Предсједништва БиХ несигурно мјесто за његово нормално функционисање. 
 
„За претпоставити је да по згради, односно мом кабинету, када нема никог вршљају припадници разних обавјештајних служби које контролише сарајевски политички круг“, нагласио је предсједавајући Предсједништва БиХ. 
 
Додик је поручио да га ноћни атак на заставу Републике Српске неће спријечити да она увијек буде истакнута испред његовог кабинета и тамо гђе се он налази кад год је и докле год је у згради Предсједништва БиХ, свиђело се то коме или не. 
 
Застава Републике Српске која је била истакнута испред кабинета предсједавјућег Предсједништва БиХ у Сарајеву уклоњена је синоћ на захтјев кабинета бошњачког члана Шефика Џаферовића. 

Архива