Додик и Беглов отворили Трговинско представништво Српске у Санкт Петербургу

29.11.2018 Актуелно

 

Додик је у изјави за Радио Републике Српске оцијенио да је ово још један корак ка јачању сарадње са овим градом и Руском Федерацијом.

„Наша вишегодишња сарадња са Санкт Петербургом на многим пољима је резултурала чињеницом да смо овдје отворили Представништво Републике Српске, трговинско – економско и да у том погледу стварамо што боље услове за боље могуће упознавање са економским, политичким, социјалним, културним, образовним и сваким другим питањима. Обострана намјера Санкт Петербурга и Републике Српске је да ту сарадњу развијемо“, рекао је Додик. 

Српски члан Предсједништва, учествовао је и на Шестом међународном конгресу „Санкт Петербург и словенски свијет“, у оквиру којег је и отворено Представништво.

Додик је подсјетио да су недавно приликом завршетка реконструкције Универзитетско – клиничког центра Републике Српске, у Бањалуци боравили и медициснки стручњаци из Санкт Петербурга, који су у Бањалуци обавили и одређене оперативне захвате. 

„Овдје разговарамо на који начин побољшати сарадњу у свим областима, а зато је Представништво веома важно“, изјавио је Додик. 

Прије званичне церемоније отварања Представништва, одржана је пленарна сједница конгреса „Санкт Петербург и словенски свијет“ под називом „Увођење иновација и њихова успјешна примјена у животу градова“.

Архива