Цвијановићева у Прњавору уручила кључеве станова за 14 породица погинулих бораца и РВИ

28.11.2018 Актуелно
 
Вриједност радова је 392.237 KМ. Изградњу објекта финансирало је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске. Општина Прњавор је у пројекту, обезбјеђењем локације, грађевинске и употребне дозволе, техничке документације и инфраструктуре објекта учествовала са око 220.000 KМ. 
 
Цвијановићева је рекла да је ово био велики пројекат који је носио одређена финансијска оптерећења, а реализован је у протеклих 10 година. 
 
„Овђе постоји још један број породица које заслужују да буду стамбено збринуте. Оне нису биле укључене у овај програм и биће постепено, као што је то случај и са другим општинама широм Републике Српске, укључиване појединачно или на неком регионалном нивоу“, навела је Цвијановићева. 
 
Она је додала да је увијек задовољство када институције могу да ураде важан посао за грађане Републике Српске. 
 
„Овај пројекат смо почињали у вријеме прије свјетске кризе, са пуно оптимизма да ће све бити завршено и брзо и лако, међутим тешке године након тога и финансијски притисци за Српску су били оптерећујући, али сам задовољна што реализација овог програма никада није престала. У ових 10 година широм Републике Српске изграђене су многе стамбене јединице, а било је и доста корисника новчане помоћи“, рекла је Цвијановићева. 
 
Она каже да ће данашњи догађај значити нови почетак за ове породице. 
 
„Влада Републике Српске наставиће да ради. Важно је да смо заједно, јер када смо заједно онда можемо све“, рекла је предсједник Српске. 
 
Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је увјерење да ће ова локална заједница заједно са Владом Републике Српске и са предсједником Српске наставити да рјешава и друге проблеме. 
 
„Република Српска и њени представници мисле о својим грађанима, о најосјетљивијој категорији становништва“, рекао је Томаш. 
 
У општини Прњавор ово је друга зграда намијењена за трајни смјештај борачких категорија. У марту 2010. године станове је добило 40 породица, а вриједност тог пројекта износила је више од 2.700.000 KМ. 

Архива