Цвијановић: Интерес Српске су јаке институције

23.11.2018 Актуелно

„Интереси Републике Српске су јаке институције, функционалан буџет који извршава своје обавезе и политичка стабилност која ће нам омогућити да се бавимо развојем“, рекла је Цвијановићева данас новинарима у Бањалуци, након што је присуствовала свечаности обиљежавања постојања три године Уједињене Српске.

Цвијановићева је упутила честитке Уједињеној Српској на активизму и политичким успјесима партије која има само три године, а већ је успјела да постане парламентарна странка и саставни дио одлучивања у претходном периоду.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је новинарима да ће ова партија показати своју снагу у власти Републике Српске и на нивоу БиХ.

Стевандић је рекао да је Уједињена Српска раније договорила учешће у новој Влади Републике Српске, али да ће се одлучивати касније о томе које ће јој министарство припасти и који ће га људи водити.

„Уједињена Српска жели да учествује у Влади концепта и боље Републике Српске. Имамо за то велике шансе јер посједујемо помирену политику на нивоу Републике Српске и на нивоу БиХ“, истакао је Стевандић.

Он је рекао да Уједињена Српска намјерава наставити са успјехом и да ће ширити идеју, оргнизацију и снагу ове странке у наредном периоду.

Стевандић је истакао да је вријеме након избора за многе политичке партије било период проблема и превирања, а за Уједињену Српску наставак позитивне кампање, долазак још више људи и јачање странке.

„Уједињена Српска данас слави три године постојања, успјех на парламентарним изборима, као што је био успјех и на локаланим изборима. Намјеравамо да наставимо успјех и да будемо фактор помирења и кохезије у Републици Српској и да чувамо националну и домаћинску политику“, закључио је Стевандић.

Свечаности су присуствовали и предсједник СП-а Петар Ђокић, те министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Архива