Cамо представници стабилних институција у Српској могу доћи у сваку институцију

11.11.2018 Актуелно

 

Цвијановићева, која у Петрову присуствује свечаности поводом изборне побједе СНСД-а, истакла је да је на протеклим општим изборима побиједила свијест да се ради заједно на свим ниовима власти и да се покаже одговорност према Републици Српској.

Она је у изјави новинарима оцијенила да се током посљедњих година акумулирало незадовољство према другој политичкој опцији и начину како су дјеловали у Сарајеву, те да је све то заједно резултирало сјајном побједом СНСД-а на свим нивоима.

Цвијановићева је изразила задовољство бројем присутних на данашњој свјечаности, као и активистима који су помогли да побиједи ова политичка опција, те је нагласила како је сигурна да ће заједно ићи у нове побједе.

„Заједно окупљени око Републике Српске, око наших интереса, око оног што је приоритет, а то је развој наших општина, мислим да смо показали и зрелост. Пред нама су многе друге побједе. Вјерујем у овај народ, јер знају шта значи слобода, Република, јединство“, рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева, која је и предсједник Владе Републике Српске, подсјетила је да је Влада кроз пројекте пласирала око 125 милиона КМ широм Српске, те да је то зависило од приоритета и активизма, али и локалних власти.

„Тамо гдје су локалне власти искорачиле и имале припремљене пројекте, тамо су ствари ишле лакше. Тамо гдје то није био случај, морало се надомјестити активизмом Владе Републике Српске“, објаснила је Цвијановићева.

Она је напоменула да је ријеч о низу пројеката који се односе на путну инфраструктуру, водоводе, канализацију, школе, фискултурне дворане, домове културе, као и на остало што је било потребно.

Цвијановићева је најавила да ће Влада Српксе наставити са подржава пројекте које кандидују општине, те да ће захваљујући повољним временским условима поједини бити довршени у текућој години.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Зоран Благојевић рекао је да су се данас окупили сви који су помогли да на општим изборима у октобру побиједи СНСД на сва четири изборна нивоа, те захвалио и коалиционим странкама СП, ДНС-у и Уједињеној Српској.

Он је оцијенио да је побједа резултат реализованих активности у посљедње четири године.

„Људе не можете преварити. Једном могу погријешити. Мислим да су људи схватили да је побједило све оно што смо урадили заједно са Владом Републике Српске од рата па на овамо“, навео је Благојевић.

Архива