Важна побједа СНСД-а у Дистрикту због планираних значајних пројеката

02.10.2018 Актуелно

Додик је нагласио да је Република Српска равноправан власник Брчко дистрикта заједно са Федерацијом БиХ, али да Брчко припада људима који ту живе и њиме управљају.

„Ми сарађујемо са њима, радимо на побољшању инфраструктуре, Влада Српске је свих ових година помагала дистрикт у рјешавању свих проблема и драго ми је што смо и данас овдје положили камен темељац за вртић који ће се звати `Београд`, за чију је изградњу Влада Србије донирала 500.000 евра“, рекао је Додик.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је очекивање да ће ова странка имати много бољи резултат него што је то било на прошлим изборима.

„Ми заједно са људима овдје радимо и градимо, ево и данас смо управо као резултат нашег напора и активности и договора са Србијом почели радове на отварању још једног обданишта у Брчко дистрикту, показали смо такав однос и Републике Српске и Србије према људима који живе на овом простору“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала и да је СНСД опредијељен да јача институције Републике Српске у Брчком и да на тај начин буде присутан у дистрикту.

Цвијановићева је истакла да је политика СНСД-а у потпуности различита од политике СДС-а, за коју су данас откривене одређене ствари које се односе на неке терористичке акте који су изведени у Бањалуци.

Кандидат СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице шест Синиша Милић рекао је да му је веома драго што је данас и Брчко показало да је под заставом Српске, као што су то учиниле и многе друге општине.

„Убијеђени смо да ће ова побједа бити убједљивија него 2016. године. Ови избори заправо имају карактер референдума на коме ће се грађани изјашњавати о томе да ли су за очување и јачање институција Републике Српске или за некакву централизацију и унитаризацију какву, као идеју заговарају чланице Савеза за побједу“, рекао је Милић.

Он је додао да је тренутна власт показала да на Брчко гледа као на свој интегрални дио у складу са арбитражном одлуком.

„Милион марака је у претходном периоду извојено за различите инфраструктурне пројекте из Републике Српске, милион марака из Србије за изградњу обданишта и све је то показатељ да Брчко може да рачуна на ову власт и на институције Српске, које су гарант опстанка Срба на простору БиХ“, рекао је Милић.

Фото галерија:

[widgetkit id=“131″]

Архива