Васић: СДС и ПДП направили катастрофалну грешку водећи пробосанску политику

09.10.2018 Актуелно

– Ја сам рекао, када је Вукота Говедарица назвао Жељку Цвијановић „усташком унуком“, да ће она имати 30.000 гласова више од њега, а Додик још више од те цифре у односу на Иванића – рекао је Васић.

Он је навео да бирачи одлуке доносе на пола мандата власти, те да су у том смислу, локални избори били јасан знак исхода општих избора.

– Ништа се код бирача није промијенило на овим изборима. Након 2005. године, када је Чавић дао мандат Додику, кренула је једна константана линија националне политике у Републици Српској. Она још није дефинисана као национални интерес, али је кренула политика самосталности, политика Републике Српске као саставног дијела БиХ, али не као нечега што је под Босном и Херцеговином и Сарајевом – истакао је он.

Васић је рекао да су СДС и ПДП направили катастрофалну грешку водећи пробосанску политику, јер су се на тај начин супротставили генералној националној линији у Српској.

– Нису могли да побиједе, на тај начин се не може побиједити – истакао је он.

Говорећи о мијешању страних фактора у изборни процес у БиХ, Васић је нагласио да је уплитање Запада у изборе неупитно и да је то начин држања БиХ у расулу и под контролом, како се не би окренула ка Русији.

Архива