Отворена дионица ауто-пута од Друговића до Прњавора

02.10.2018 Актуелно

Додик је рекао да је ово срећан дан за Републику Српску јер је ауто-пут отворен за садашње, али и за генерације које долазе. 

„Завршавамо данас овај велики пројекат. Поносан сам и срећан због тога. Ово је пут националне интеграције, јер ћемо у наредних шест година изградити ауто-пут од Добоја до Дрине, односно Србије“, рекао је Додик у обраћању на свечаном отварању ове дионице ауто-пута у мјесту Друговићи. 

Свечаности су, осим Додика, присуствовали и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Српске Жељка Цвијановић, министар иностраних послова Србије Ивица Дачић, потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министри у Влади Српске и директор „Ауто-путева Републике Српске“ Душан Топић. 

У Друговићима су на свечаности присуствовали и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, градоначелник Добоја Обрен Петровић, начелник општине Прњавор Дарко Томаш, начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић, те бројни грађани. 

Дужина ауто-пута од Бањалуке до Добоја је 72 километра, а изградиле су га домаће компаније. Од сада ће се та дионици прелазити за око сат времена.

Архива