Ковачевић: Опозиција прешла сваку мјеру и постала пријетња за грађане Српске

02.10.2018 Актуелно

– Kада је ријеч о опозицији кампања је до данас била апсолутно прљава и негативна, плаћали су новчане казне, али ово што су сада урадили је вјероватно најбједнији покушај стицања политичких поена у историји политичких кампања – рекао је Ковачевић за Срну.

Он је подсјетио да су од СДС-а и Савеза за промјене навикли на многе опструкције и нападе на Републику Српску, али да су они до сада већином били вербални и засновани на покушајима да Српска буде финансијски блокирана.

– Ово сада је прешло сваку могућу мјеру јер видимо да су припадници опозиције почели да извршавају терористичке нападе на објекте у Српској како би обманули јавно мњење и показали да је стање безбједности на изузетно лошем нивоу. Једино што је безбједносно спорно у Српској јесте таква опозиција и такав СДС – рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изабрао осумњиченог за напад на зграду Александра Радића да представља СДС у општини Челинац.

– Мектић би у најмању руку требало да хитно поднесе оставку и повуче се из изборне трке. То би било најмање што СДС може да уради и покаже било какву политичку одговорност према грађанима Републике Српске – каже Ковачевић.

Архива