У Рафинерији нафте све под контролом

10.10.2018 Актуелно

 

Додик је рекао да већ функционише и ради значајан дио ове рафинерије, те да ће стање у будућем периоду бити нормализовано.

– Радници који су радили имали су висок степен самосвијести и одговорности, учинивши све да предузму сигурносне мјере попут завртања вентила /да не долази до дотока гаса/ и осталог. Ризиковали су животе да спријече опсег и ширење тог пожара – рекао је Додик новинарима у Броду након састанка са руководством Рафинерије нафте, коме су присуствовали бројни министри у Влади Српске и руководство општине Брод.

Он је нагласио да је вођство Рафинерије предузело све мјере на спречавању ове хаварије, наводећи да су ангажовани сви државни органи и институције који ће дјеловати јединствено како би био откривен узрок овог инцидента.

– Дјеловаћемо јединствено и да бисмо се, заједно са руководством Рафинерије, упутили у санацију штете и успостављање основне функције ове компаније – производње нафте и нафтних деривата. Државни органи су ангажовани још синоћ и раде на томе са службама ове рафинерије – рекао је Додик.

Он је нагласио да се у Рафинерији догодио немио инцидент у коме је, нажалост, страдао један радник, а неколико их је повријеђено.

– Моје саучешће породици страдалог радника. Посјетио сам повријеђене раднике у добојској болници „Свети апостол Лука“ и сви они су ван животне опасности – рекао је Додик.

Архива