Као српски члан предсједништва Српској врати снагу БиХ вратићу Српској снагу

05.10.2018 Актуелно

 

Додик је након предизборне трибине СНСД-а на Тргу Републике Српске рекао новинарима да Српска има своје ставове који су „надређени“ институцијама БиХ.

„Ниједан став се тамо не може формирати ако није став Српске“, поручио је Додик.

Он је додао да ће се борити за укидање високог представника БиХ, као и за одлазак страних судија у Уставном суду.

„Али и за мир, стабилност и дијалог са онима који то хоће. Моја политика није ‘тук на утук’ и политика свађе. Моја политика је политика чистог рачуна међу народима. Српска има Устав, он је моја Библија што се тиче политичког дјеловања и радићу на тај начин“, рекао је Додик и додао да је поносан на сарадњу са Србијом, Русијом и свим западним земљама које хоће да сарађују.

Он је на митингу истакао да СНСД са својим великим чланством артикулише најважније државне и националне интересе Српске, због чега се подршка овој странци, према свим статистикама, приближила цифри од 50 одсто, док је опозиција, с друге стране, показала безидејност.

Додик је додао да је митинг у Бањалуци показао и да је партија широм Републике водила фер и поштену кампању.

„Слали смо поруке мира, жеље за сарадњом и окупљањем око идеје Републике Српске. То смо промовисали на око 106 митинга на којима смо били кандидат за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић и ја“, рекао је Додик.

Он је истакао да је СНСД био у малим и великим мјестима и скуповима, те да је порука те партије увијек била иста, да жели мирну, стабилну, развијену и срећну Српску.

„Вечерас смо се договорили са активистима да се сви враћамо у своја мјеста, 7. октобра излазимо на изборе, а 8. октобра правимо велику фешту као знак наше побједе“, навео је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је СНСД играо велике утакмице на политичком терену, штитећи институције и њихову стабилност.

„Штитили смо и наше надлежности, а на финансијско-економском плану марљиво и предано радили низ година, те смо побиједили економску кризу, сушу, поплаву и све што нас је сналазило. Побиједили смо и опструкције које су долазиле са нивоа Сарајева и оно што су хтјели да нам наметну из страних амбасада, увијек знајући да треба да слушамо оно што нам поручује народ“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је једина инструкција коју су примали у политичком раду била она која је долазила директно од народа.

„Зато смо заједно побјеђивали и све наше побједе су заједничке. Нису само побједе СНСД-а јер не бисмо могли да радимо без народа који смо имали иза себе. Захвална сам свима који су дали допринос да нам Република данас буде стабилна и побиједи оне који упорно настоје да је дестабилизују и покажу лошом као мјесто за живот, са аспекта безбједности и на сваки други начин“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Српска „најдрагоцјеније што имамо“ и да сви који се баве политиком тога треба да буду свјесни.

„Нажалост, нису сви, али сам сигурна да у Српској има пуно више добрих људи и оних који знају која је њена вриједност у односу на оне који су пропустили да буду добри и да знају те вриједности“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је истакла да вечерашњи скуп показује да је Бањалука уз СНСД јер је та странка уз тај град и јаку Српску.

„То смо показали у пракси. Нисмо они који су причали шта ће радити, већ смо сваки пут, када је било потребно, засукали рукаве и заједно са нашим грађанима радили и успјешно се суочавали са великим изазовима“, навела је Цвијановићева.

Функционер СНСД-а и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић у обраћању на митингу рекао је да је СНСД био и остао партија народа која води велике националне и државотворне политике.

„О томе говори и да је предсједник Русије Владимир Путин дао подршку Милораду Додику, који ће сигурно помоћи да се гласно чује политика Српске у Сарајеву, што до сада није био случај. Бањалуци и Српској су потребни развој и стабилност, а не подјеле, немири и сукоби. За Милорада, за Жељку, за Српску!“, поручио је Радојичић.

Завршном предизборном скупу у Бањалуци присуствовало је руководство СНСД-а, носиоци кандидатских листа и кандидати СНСД-а за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ, кандидати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ /из Федерације БиХ/ и кандидати Српске листе за кантоналне скупштине и Представнички дом Парламента ФБиХ.

Скупу су присуствовали бројни страначки функционери, чланови породица кандидата, бројни гости, грађани, те чланови и симпатизери СНСД-а.

На завршној трибини СНСД-а у Бањалуци интониране су химне Српске и Србије. 

Архива