Кошарац: У Српској се поштују закони и Устав

07.10.2018 Актуелно

Кошарац је истакао да је, с обзиром на чињеницу да је Српска мјесто у коме је владавина права и те како присутна, веома важно да у демократској атмосфери сви изађу на изборе у складу са политичком вољом и опредјељењем, те да грађани подрже оне политичке субјекте који сигурно спроводе оно што грађани желе. 

„Претпостављам да је за све нас Република Српска најважније питање. Послије ових избора наставићемо да његујемо све традиције нашег народа, наше Републике, наше државе“, изјавио је Кошарац новинарима након гласања у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву. 

Коментаришући информације обавјештајних служби да се након избора на улицама Републике Српске спремају немири, Кошарац је рекао да дуго постоје такве структуре које желе нестабилност Републике. 

Према његовим ријечима, видљиво је да дио међународне заједнице жели нестабилност и проблеме у Републици, а постоји обавјештајно-безбједносна заједница која, такође, жели да произведе хаос у Српској. 

Он вјерује да је Српска испред свих политичких интереса и да се не смије догодити да било ко насједне на такву врсту изазова и захтјева међународне заједнице да Република и њене институције буду дестабилизоване. 

„Ма ко је на власти у Српској, веома је важно да су институције Републике стабилне, а тиме и Српска“, поручио је Кошарац. 

Архива