Положен камен темељац за изградњу полицијске станице у Власеници

04.10.2018 Актуелно

 

Додик је изјавио да је Влада Републике Српске и раније помагала ову општину кроз низ пројеката, попут станоградње за борце, водоводне и путне инфраструктуре, и поручио да ће то бити настављено. 

Напомињући да је у неком ранијем периоду било застоја, јер су у Власеници „били људи који нису довољно водили рачуна о овој општини“, Додик је рекао да се сада поново интензивира развој ове локалне заједнице. 

„Радимо управо на ономе што је потребно, а то је да уз факултет, који је овдје смјештен, градимо и студентски дом, који ће омогућити адекватан смјештај онима који буду овдје студирали, а нису из Власенице“, рекао је Додик. 

Он је захвалио Влади и предсједнику Србије Александру Вучићу, који су уз сугестију власти Српске, омогућили донацију за изградњу овог дома. 

Додик је напоменуо да ово није једини пројекат из средстава Владе Србије, те подсјетио да је у Брчком прије два дана положен камент темељац за изградњу обданишта „Београд“, за шта је Србија издвојила 500.000 евра. 

„Када је ријеч о полицијској станици, она је била у неадекватним условима, није одговарала функцији и било је неопходно да уђемо у овај пројекат. Комплетна средства обезбјеђује Влада Српске“, рекао је Додик. 

Премијер Српске Жељка Цвијановић истакла је да је од суштинске важности да се за Полицију Српске обезбиједе адекватни услови за рад. 

„Задовољни смо и радосни када можемо да почнемо и завршимо важне пројекте широм Српске, чиме показујемо способност да инвестирамо и помогнемо локалним заједницама“, рекла је Цвијановићева новинарима у Власеници. 

Она је у вези са полагањем камена темељца за изградњу студентског и ђачког дома „Србија“ додала да је радује иницијатива и подршка Србије на том плану. 

„Она се манифестује путем овог великог и значајног пројекта и мислим да ће то држати на окупу становништво и бити на употреби људима који ту студирају“, поручила је Цвијановићева. 

Она је напоменула да реализацијом ових пројеката Власеница добија једну савим другачију и нову димензију. 

„Сигурна сам да ће се након тога ићи у многе друге пројекте. Ми смо путем сарадње са локалним властима и начелником развили одређене програме и сигурна сам да ће у наредном периоду, захваљујући управо том активизму и интеракцији локалне и републичке власти, бити реализовани и други пројекти“, навела је Цвијановићева. 

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да изградња полицијске станице и студентског и ђачког дома „Србија“ представљају највећу инвестицију у ову општину у посљедњих 30 година. 

„Полицијска станица је пројекат који у потпуности финансира Влада Републике Српске уз подршку предсједника Додика. Прошле године смо договорили овај пројекат, ове године крећемо са изградњом, испунили смо све услове, тендери су завршени и сви документи обезбијеђени, са радовима крећемо ових дана“, додао је Краљевић. 

Он је рекао да би полицијска станица требала бити изграђена идуће године. 

„Наши полицајци су тренутно подстанари, а полиција је нешто најбитније што имамо у овом моменту и морамо им обезбиједити много боље услове за живот и рад“, поручио је Краљевић. 

Говорећи о ђачком дому, Краљевић је рекао да ће његова изградња допринијети повратку младих у ову општину. 

„Цијели пројекат коштаће око седам милиона КМ. Средства за прву етапу, односно милион и по КМ, су обезбијеђена, а сва документација је сређена и сутра се креће са радовима“, додао је Краљевић.

Архива