Фер је да буду пребројане све жртве Бошњака и Срба у Сребреници

16.10.2018 Актуелно

 

Додик је нагласио да жали сваку жртву протеклог рата у БиХ, али да не прихвата подвалу да су Срби побили више од 8.000 Бошњака.

Он каже да је списак са именима више од 8.000 страдалих Бошњака – лаж и да је ранија влада Српске подлегла притисцима.

Додик је подсјетио да је у Поточарима сахрањено око 4.000 људи, од којих 2.200 војника 18. муслиманске дивизије који су погинули о сукобу, а представљени су као цивилне жртве рата.

Он је навео да се на списковима убијених Бошњака налазе и они који су умрли од 1991. до 1995. године природном смрћу, као и они који су живи, а воде се као погинули у Сребреници.

„Таквих живих Бошњака који се воде као погинули у Сребреници до сада има 105. Имам и данас списак тих људи, а доћи ће вријеме и за то“, рекао је Додик синоћ за Телевизију „Хепи“.

Он је рекао и да су списак са именима 1.000 убијених Срба сакрили Американци, а Хаг неће да прими елементарне доказе о страдању српског народа.

Додик је наводи да му је високопозиционирани Американац рекао да су Срби у праву у вези са Маркалама, али да истина не може да прође јер су „многи људи из администрације /бившег предсједника САД/ Била Клинтона на томе направили каријеру, а истина би их срушила“.

Он истиче да је само српском војном и политичком руководству суђено, док је остао некажњен злочин над Србима у Кравицама почињен под командом Насера Орића.

Додик напомиње да се на миту од 300.000 убијених муслимана у протеклом рату правила сатанизација Срба, те навео да је попис страдалих сарајевског Института укупно 94.000, од којих 30.000 Срба.

Он каже да су очиглено до сада ствари на Западу биле постављене тако да је туга „бијелих марама“ бошњачких мајки „универзална и свјетска“, док бол српских мајки нико неће да види.

Додик је као трагично оцијенио то што након три године још није процесуиран напад на предсједника Србије Александра Вучића у Поточарима, који је, како је оцијенио, био покушај убиства.

„Нико није одговарао зато што муслиманима и странцима то није одговарало јер би био знатно нарушен мит о Сребреници. Јер је дошао човјек спреман да ода пошту, а они су хтјели да га линчују“, каже Додик.

Он је нагласио да службе Српске све знају, да су усликале све појединце, знају ко је бацио камен и ко је шта рекао.

„Све је документовано и предано. Ја ћу тражити одговоре“, најавио је Додик.

Он је упитао откуд, ако су сви ти Бошњаци побијени, одједном више од 50 одсто Бошњака на посљедњем попису становништва у БиХ, који он лично сматра фалсификатом?

Додик је упозорио да постоји стратегија Сарајева да насели Арапе у српским селима око Босанског Петровца и по Федерацији БиХ, да би им након три године од подношења захтјева за азил дали држављанство како би могли учествовати на изборима. 

Архива