Додик: ЖКК „Млади Крајишник“ симбол Бањалуке и Српске

07.10.2018 Актуелно

 

Обраћајући се вечерас у Бањалуци на свечаној академији поводом обиљежавања 55 година постојања овог клуба, Додик је рекао да је ријеч о јубилеју великог клуба који је прославио Бањалуку и у којем су играле многе генерације кошаркашица.

„Ријетка је ситуација да један овакав клуб опстане на овим просторима и да се даље такмичи“, рекао је Додик, честитајући јубилеј руководству и кошаркашицама „Младог Крајишника“.

Предсједник Српске је подсјетио да је најважнији спорт у Бањалуци некада био рукомет који је освајао европске титуле, те Фудбалски клуб „Борац“ који је играо Савезну лигу.

„У том амбијенту нашло се мјеста и за ЖКК `Млади Крајишник` који је био учесник Савезне лиге“, рекао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је увјерена да ће Српска финансијски јачати, тако да и подршка спорту може да постане системска и додатно ојачана.

Обраћајући се на свечаној академији, Цвијановићева је изразила наду да ће се систем образовања Републике Српске временом мијењати, тако да лопта и књига „могу да иду под руку“, а не онако како су некада говорили да се бирај између књиге или лопте.

Цвијановићева је честитала руководству и кошаркашицама „Младог Крајишника“ јубилеј, указујући на његов значај, посебно ако се зна да је било јако тешких и изазовних времена.

„Љубав према спорту и ангажман који је овдје уложен дао је резултат. Малене су показале да могу из тог малог клуба да израсту у велике звијезде и служе на понос Бањалуке и Републике Српске“, закључила је Цвијановићева.

Генерални менаџер ЖКК „Млади Крајишник“ Бране Човићковић рекао је да овај клуб данас промовише и књигу „Малене“, аутора Жељка Тице истакнутог бањалучког спортског новинара која говори о првих 55 година овог клуба.

На свечаној академији уручене су златне значке предсједнику и премијеру Републике Српске Милораду Додику и Жељки Цвијановић, те златне плакете истакнутим спортским радницима, кошаркашицама и спонзорима овог клуба.

Признање клуба уручено је и РТРС-у и „Гласу Српске“ за медијско праћење овог клуба.

Архива