Додик: Велика и искрена захвалност Републике Српске Србији

05.10.2018 Актуелно

 

„Велико ми је задовољство што сам данас овдје у новоотвореној Болници `Србија` и свједочим важном догађају и успјеху народа Републике Српске. Ово је велики подухват и ријетка прилика за генерације политичара и државника да овако нешто ураде. Због тога сам поносан“, рекао је Додик новинарима након церемоније отварања болнице „Србија“.

Он је изјавио да је учествовао са посебном генерацијом руководилаца Српске који су доносили одлуке и изградили Болницу, на понос и у знак захвалности народу овог краја који је понајвише страдао у одбрамбено-отаџбинском рату и који је био стрпљив и дуго чекао на овакву здравствену установу.

„Желим да захвалим народу што је прихватио и институцијама које су потврдиле да Болница носи име `Србија`, јер је здравствени систем Србије помагао становницима Источног, односно Српског Сарајева када је било најтеже у пружању медицинске заштите и лијечења“, поручио је предсједник Српске.

Додик је рекао да ће већ сљедеће седмице бити у прилици да са предсједником Вучићем разговара о новим пројектима.

„То је и била његова порука јутрос када сам се чуо с њим. Жао ми је што он данас није овдје, али је из неких циничних политичких разлога и примитивизама који су се десили, онемогућен његов долазак у Источно Сарајево“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је захвалан и изасланику предсједника Србије Небојши Стефановићу што је присуствовао отварању Болнице, као и министрима здравља Златибору Лончару и министру рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зорану Ђорђевићу, који су предложили, а Влада и предсједник Србије прихватили да у овом дану Српској и српском народу донирају пет савремених санитетских возила.

Према Додиковим ријечима, та возила ће, захваљујући добротворима из Србије, бити подијељена домовима здравља у четири оштине у Српској, а на његов приједлог једно возило ће бити донирано Дому здравља у Дрвару у Федерацији БиХ гдје 95 одсто становништва чине Срби.

„Ми ћемо са великом љубављу, која се мјери огромном подршком држави Србији и српском народу ма гдје он био, узвратити жељом и подршком да Србија оствари све своје циљеве и да постане оно што она заиста јесте, највећа и најмоћнија земља овог региона у сваком смислу“, истакао је предсједник Српске.

Он је изразио задовољство што су грађани Републике Српске загледани у Србију и што на сваки начин ту повезницу чине јачом.

Додик је подсјетио да је Србија у Источном Сарајеву дала новац и за позориште, које готово 10 година чека да буде завршено, као и за изградњу трга, а већ су реализовани пројекти које је Србија финансирала на Палама и у другим мјестима у Српској.

„Изградњом нове болнице ријешен је један од најсложенијих и најважнијих инфраструктурних објеката који је био неопходан Источном Сарајеву и овој регији“, нагласио је Додик.

Након ове прве фазе изградње пројеката, Додик је рекао да се мора тражити квалитет више и радити оно што је људима неопходно, а то је стварање услова за добро плаћен посао.

„Радује ме да се овдје уписује више дјеце у школу и да је вртић који смо недавно изградили већ постао тијесан за нове малишане, због чега обећавам да ћемо идуће године градити још један вртић у Источном Сарајеву“, рекао је Додик.

Архива