Додик прогласио побједу: Радићу на јачању Републике Српске!

08.10.2018 Актуелно

 

На основу 85 одсто обрађених бирачких мјеста, ја сам освојио 330.890 гласова, а Иванић 260.197. Дакле, разлика је у 75.000 гласова –  рекао је Додик и додао да „Иванићу не могу помоћи чак и сви бошњачки гласови из иностранства“.

Додик је рекао да очекује да ће коначна разлика између њега и Иванића бити око 80.000 гласова, а између Цвијановићеве и Говедарице 40.000 гласова.

– Ово је најважнија побједа за Републику Српску, за СНСД. Ово је осма побједа СНСД-а у континуитету – истакао је Додик и захвалио коалиционим партнерима.

Према његовим ријечима, Иванић је кажњен због калкулантске и поданичке политике према Западу.

– Залагаћу се за позицију Републике Српске и моја девиза ће бити Српска прије свега. Одбациваћу сваку врсту наметања. Не занима ме ко су изабрани чланови из друга два народа и не калкулишем са тим. Калкулишем само са подршком мог народа – рекао је Додик.

Он је истакао да у Предсједништво БиХ иде као представник српског народа и да ће му положај срског народа и Српске увијек бити приоритет.

Додик је изразио увјерење да ће грађани бити задовољни њиховим радом, те се нада да ће оправдати указано повјерење.

Он је истакао да је непосредно прије вечерашњег обраћања разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем који је с радошћу примио резултате избора у Српској.

– Гласине да се Србија мијеша у изборе показали су се као неистините – рекао је он и најавио да ће први састанак као члан Предсједништва одржати с Вучићем, можда и прије него са колегама у Предсједништву.

– Наша очекивања су реална, радили смо с народом и обишли све градове и општине – истакао је Додик.

Архива