Додик: Гласајте за СНСД, СДС промовише тероризам

03.10.2018 Актуелно

Додик је у вези с тим подсјетио на случај „зоља“ /испаљивање пројектила из овог ручног бацача ракета на зграду концерна „Аграм“ у Бањалуци/.

„СДС у својим редовима има људе блиске руководству партије који су спремни да испаљују ‘зоље’ и угрожавају стабилност и мир. Нека /бирачи/ сами размисле да ли таквим људима треба да дају гласове. Веома је важно да наши људи изађу на изборе и гласају за нас јер нико из СНСД-а није то учинио“, рекао је Додик новинарима уочи предизборне трибине СНСД-а у Спортској дворани у Српцу.

Када је ријеч о окупљању групе „Правда за Давида“ 5. октобра на Тргу Крајине у Бањалуци, Додик је рекао да је на том тргу мирно и да нема никаквих других покрета.

„У Бањалуци је СДС отказао митинг зато што не може да организује, а ми ћемо свој одржати као што је предвиђено. У граду је тог дана пријављен само митинг СНСД-а“, навео је Додик.

Он је рекао да СНСД жели да избори заврше мирно и поштено.

„Позивамо све на фер политичко надметање и мислимо да било каква или могућа ескалација о којој неко спекулише није реална. Она није одраз политичких потреба Републике нити може бити у њену корист“, навео је Додик.

Он је подсјетио да се у цијелом свијету опозиција и разне друштвене групе боре са влашћу до избора.

„Ево имају изборе у недјељу и нека демократски пробају и окушају своју снагу. Моја порука је идемо на изборе, а онај ко добије подршку народа је побједник, док се онај ко то не добије мора с тим помирити. Ми смо увјерени да СНСД побјеђује. А што се тиче опозиције остаје питање – осам пута смо их у континуитету побиједили, колико још пута морамо“, поручио је Додик.

Одговарајући на питање да ли ће „када буде изабран за српског члана Предсједништва ићи у Сарајево да растури БиХ“, Додик је поновио да је његов приоритет Српска и њена дејтонска позиција.

„Уколико нема те позиције, нема потребе ни да нешто друго постоји“, поручио је Додик.

Он је рекао да су представници СНСД-а данас дошли у Србац да заједно с људима обиљеже све страначке успјехе, који су видни у тој општини и трају у континуитету готово 20 година уз мање прекиде.

„Србац је увијек био мета нашег интереса и велике побједе. Дошли смо да се договоримо с добрим људима Српца и да ту побједу остваримо и сада“, рекао је Додик.

Предизборном скупу у Српцу присуствовали су носиоци листа и кандидати СНСД-а за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ, као и бројни страначки функционери, грађани, чланови и симпатизери те странке.

Фото галерија:

[widgetkit id=“133″]

 

Архива