Цвијановић: Говедарица утјеху за пораз тражи на улици, то је план његових ментора

10.10.2018 Актуелно

– План А је био да уз помоћ тих истих амбасада, пошто-пото, освоје побједу, па макар то значило да од Бањалуке направе право тржиште капитала, како је то годинама функционисало у њиховим познатим „упориштима“ – навела је Цвијановићева.

Она је истакла да, према подацима ЦИК-а на обрађених 93,84 одсто бирачких мјеста, води испред Говедарице за 26.818 глас или за 4,5 одсто и да је то за 20.000 гласова више него што је њу на прошлим изборима побиједио Младен Иванић.

„Према подацима СНСД-а, који унос резултата ради брже од ЦИК-а, на 97,95 одсто обрађених бирачких мјеста моја предност износи 30.581 глас, док према најновијем уносу на обрађених 98,75 одсто бирачких мјеста, имам предност од 30.368 гласова. Дакле, то су подаци, и они су неумољиви, а очекујем да та разлика буде и већа“, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да се Говедарица више не бори за мјесто предсједника Републике, већ за мјесто предсједника СДС-а, те да одатле долази „грчевита потреба да не прихвати реалност и да, умјесто пред органима своје партије, стоји на улици“.

– Што се тиче њиховог захтјева да се све броји ручно испочетка, немам ништа против да се примјењује све што закон предвиђа, али је чињеница да новац којим су куповали гласове и по Бањалуци и по Добоју и Бијељини није на општем републичком нивоу промијенио вољу бирача, а по тој вољи предност коју имамо Милорад Додик и ја, недостижна је – истакла је Цвијановићева.

Архива