Цвијановић: Од огромног значаја успостављање авио-линија

30.10.2018 Актуелно

 

„Задовољство ми је што данас присуствујем великом догађају. Ово значи много за све наше људе, привреднике, туристе и у складу је са напорима које смо улагали у претходном периоду да би летови били успостављени“, рекла је новинарима Цвијановићева, након што је први авион компаније „Рајанер“ на линији Стокхолм-Бањалука-Стокхолм слетио данас на Међународни аеродром „Бањалука“.

Она је истакла да постоје и друге авио-компаније које су заинтересоване да сарађују са Републиком Српском.

„Корак по корак се отварамо и ширимо. Задовољна сам што ово дефинитивно јесте велика ствар за Бањалуку. Ово је почетак и очекујем да ће Аеродром живјети сасвим другачији живот, као и велике користи за цијели овај крај, јер ће бити укључене и услужне дјелатности“, додала је Цвијановићева.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оцијенио је да је ово снажна претпоставка за развој Бањалуке.

„О овоме смо разговарали неколико година и сада имамо везу са три европске дестинације, што је претпоставка за развој привреде и туризма“, навео је Радојичић.

Пилот Владимир Милићевић рекао да је лет протекао мирно и трајао два часа и двадесет минута.

Свечаном дочеку присуствовали су Цвијановића, Трнинић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, амбасадор Ирске за БиХ са сједиштем у Љубљани Мајлс Гирен, директор Аеродрома „Бањалука“ Душко Ковачевић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић и начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Сарадња са „Рајанером“ овим је озваничена, а, осим са пријестоницом Шведске, ова авио-компанија повезаће Бањалуку и Српску са Бриселом у Белгији и Мемингеном у Њемачкој.

Авион „Рајнера“ одлетио је за Стокхолм са бањалучког Аеродрома око 11.15 часова.

Архива