Отворена новоизграђена дионица пута дужине 11 километара

01.10.2018 Актуелно

Дионицу су свечано отворили предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник мјесне заједнице Бронзани Мајдан Драган Батар.

Додик је новинарима рекао да су мјештани Бронзаног Мајдана дуго чекали на отварање ове дионице, додајући да је преостало да се изгради још пет километара до ентитетске границе.

„Поносан сам на чињеницу да имамо способност да ово урадимо. Захваљаујемо извођачима, али и Граду Бањалука што је у своје приоритете стављала изградњу овог пута“, додао је Додик.

Он вјерује да ће нови пут допринијети оживљавању овог краја.

„Овим људима смо вратили повјерење у систем власти Републике Српске“, рекао је Додик.

Премијер Српске Жељка Цвијановић навела је да се дуго чекало да се реализује овај пројекат, који ће много олакшати комуникацију и живот мјештанима.

„Наставићемо да радимо све остало што буде требало. Чека нас велики пројекат на овом подручју – изградња водовода који ће допринијети стабилном водоснабдијевању. Широм Републике реализујемо разне пројекте, а само у Бањалуци ради се велики број реконструкција, кружних раскрсница, путева у руралним срединама“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, овакви пројекти показују способност Републике да може изаћи у сусрет потребама својих грађана и показају да је превазишла све потешкоће и може се бавити овако великим стварима.

Радојичић је рекао да се новим путем отвара перспектива нормалног живота на овом простору.

„Чекало се деценијама и коначно је у овом времену завршено. И фабрика воде на Црном врелу, на коју се исто, чекало више од деценију, је завршена и ове седмице се креће са пробном производњом, креће се са радовима на краковима водовода према селима од Пискавице, Бистрице, Борковића према Бронзаном Мајдану“, додао је Радојичић.

Он је подсјетио да је Бањалука у Шведској добила награду као град са најбржом трансормацијим у саобраћају за годину дана.

Предсједник мјесне заједнице Бронзани Мајдан Драган Батар изразио је захвалност предсједнику и премијеру Српске, Додику и Цвијановићевој, те нагласио да од Аустроугарске до сада ништа није урађено на изградњи овог пута.

Он је додао да ће бити покренута иницијатива да новоиграђени пут добије име по предсједнику Додику

Архива