Званичници Српске упутили телеграме саучешћа породици Маријана Бенеша

04.09.2018 Актуелно
 
„Са жаљењем сам примио тужну вијест о смрти Маријана Бенеша. Бенеш ће остати упамћен као један од најбољих европских боксера свих времена, који је прославио бокс на овим просторима“, навео је Додик у телеграму.
 
Телеграм саучешћа породици преминулог боксера упутила је и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.
 
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић упутио је данас породици преминулог Маријана Бенеша телеграм са изразима најдубљег саучешћа због одласка, како је навео, спортског хероја и једног од највећих бањалучких шампиона.
„Одласком Бенеша изгубили смо спортског хероја који је име Бањалуке са поносом проносио свим свјетским меридијанима, остајући заувијек уписан великим словима у спортским енциклопедијима“, додао је Радојичић.
 
Радојичић је навео да је Бенеш исписао најљепше странице бањалучке спортске историје када је у свом граду постао првак Европе, на радост свих својих савременика којима је подарио немјерљиву радост.
 
„Вама, његовим ближњим, остају неизбрисиве породичне успомене, а нама сјећање на вријеме, када је том племенитом вјештином надмудривао противнике, градећи спортску каријеру достојну сваког дивљења и дугог памћења. Маријановим одласком остаје велика празнина, али његови успјеси, медаље, пјесме, али и топла и несебична душа, обавезују нас да заувијек чувамо успомену на великог бањалучког шампиона“, навео је Радојичић.

Архива