За путну инфраструктуру и двије фискултурне сале два милиона КМ

25.09.2018 Актуелно

 

Након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, Цвијановићева је истакла да је Влада донијела одлуку да за опремање новоотвореног вртића у Зворнику издвоји 190.000 КМ.

Она је истакла важност овог објекта, који ће омогућити смјештај око 150 дјеце, тако да ће бити смањена листа чекања на упис.

„Изградња новог вртића у Зворнику је у оквиру велике кампање на нивоу Републике, коју су подржали предсједник Српске Милорад Додик и Влада да се граде вртићи у многим општинама широм Српске“, рекла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство што се у Зворнику гради и што је један број пројеката у завршној фази реализације, додајући да су сви ти пројекти подржани средствима Владе Републике Српске.

Цвијановићева је претходно са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем посјетила радове на изградњи фискултурне сале у подручној школи у Каракају, која је у саставу Основне школе „Десанка Максимовић“ из Челопека код Зворника.

Стевановић је рекао да улагање у вртић и средства која се добију од Владе Српске за опремање вртића представљају комплетирање бриге Градске управе о најмлађима.

„Градска управа већ осам година издваја средства за вјештачку оплодњу за оне парове који нису могли да се остваре као родитељи природним путем“, навео је Стевановић.

Он је нагласио да је реконструисано породилиште у Општој болници Зворник уз свесрдну помоћ Владе Републике Српске и захвалио Цвијановићевој на подршци Владе за опремање вртића, чиме је обезбијеђен боравак за још 150 дјеце.

Архива