Вучић потврдио да се странци мијешају у изборе у Српској

24.09.2018 Актуелно

Додик је истакао да је, међутим, српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић раније изјавио да се Србија мијеша у изборе у БиХ.

„Знате зашто је то рекао? Зато да Вучић не би дошао овђе да би отворили болницу у Кансиндолу и тиме је нанио озбиљан ударац Србији“, рекао је Додик новинарима.

Додик, који је и кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ, поновио је да се у изборе у БиХ највише мијеша стара америчка администрација са амбасадором Морин Кормак на челу, као и Британци и неки други представници међународне заједнице који се својски труде да на власти одрже Младена Иванића, Мирка Шаровића, Драгана Мектића и друге чланове „такозваног Савеза за побједу“.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће послије октобарских избора у БиХ изнијети фрапантне доказе о најбруталнијем мијешању појединих западних сила у изборе у Републици Српској.

Говорећи о мијешању појединих западних сила у изборе у Српској, Вучић је истакао да су се још и међу Србима нашли они који ће Србију да оптужују за мијешање.

„Наши Срби су се нашли да Србији држе придике. Шта ћете. Ваљда сте све разумели. Прво сам се кисело насмејао, а онда размишљао шта да одговорим на то када су неки рекли како се Србија меша у изборе у БиХ“, рекао је Вучић.

Архива