Власт БиХ штити Орића и друге који су убијали у Сребреници

25.09.2018 Актуелно

 

„Онај ко је убијао треба да одговара. Свако ко је страдао на подручју Сребренице – Бошњак, Србин и Хрват треба да буде евидентиран и да се тачно зна како је страдао“, рекао је Додик новинарима у Сребреници.

Он каже да је на гробљу у Поточарима сахрањено 2.000 људи који су погинули као војници и наводи да је то више војничко него цивилно гробље.

„Имамо доказе да су они били припадници њихових дивизија, јединица, а сахрањени су ту и приказани као цивилне жртве. То, наравно, није тачно. Хоћемо истину и неће нико нама наметнути ту врсту приче. То је слично ономе што су Британци гурали у Савјету безбједности УН – оптужите Србе да су геноцидни и ако случајно проговориш, гањаће те негдје по свијету. То нема никаквог смисла и позивам их да нам помогну да утврдимо истину“, поручује Додик.

Он наглашава да је одлука Народне скупштине Републике Српске веома јасна – поништава се и ставља ван снаге извјештај Комисије о догађајима у и око Сребренице у јулу 1995. године и Српска жели да буде сачињен нови извјештај.

Архива