Ковачевић: Трагично за Српску да је представља политичар попут Црнатка

04.09.2018 Актуелно

 

Ковачевић је истакао да Црнадак својим изјавама и конференцијама за новинаре све више личи на свог колегу из Савјета министара и Савеза за промјене Драгана Мектића.

Коментаришући Црнаткове изјаве о позиву министру иностраних послова привремених институција у Приштини Беџету Пацолију да дође у Бањалуку, Ковачевић је рекао да послије сваке изјаве Игора Црнатка „настаје такмичење ко ће брже и жешће да га демантује“.

„Ту се више не ради о извртању чињеница или о било каквој манипулацији. Овдје се сада ради о класичним, ноторним лажима које Црнадак изговара. Дошли смо у ситуацију да функционера из Републике Српске демантују институције Србије, што ми у СНСД-у сматрамо изузетно тужним“, рекао је Ковачевић Срни.

Ковачевић је појаснио да је сам Пацоли, који се представља као министар иностраних послова за Републику Српску непостојеће државе Косово, на „Твитер“ налогу написао да неће доћи у Бањалуку због супростављања предсједника Републике Српске Милорада Додика, иако је га је позвао министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

„Ми то сматрамо великим дипломатским скландалом. Сматрамо и да је Црнадак изнио бројне лажи о позиву Пацолију баш због тога што се покушавао извући из ситуације у коју је сам себе увукао због захтјева које је имао од својих ментора“, додао је Ковачевић.

С обзиром на то да је Пацоли изјавио да не долази у Бањалуку због пријетњи, Ковачевић је рекао да власт у Српској апсолутно никоме не пријети, те да је и Пацоли и било који други грађанин Србије добродошао у Бањалуку и Републику Српску, али са валидним српским документима.

„Међутим, уколико Пацоли жели доћи у Републику Српску представљајући се као такозвани министар иностраних послова такозване држеве Косово, у Републици Српској за њега неће бити мјеста док год је СНСД-а и Милорада Додика“, поручио је Ковачевић.

Архива