Ковачевић: Пропуст са гласачким листићима за Аустрију није случајан

01.09.2018 Актуелно

Он је указао да су погрешни гласачки листићи послати баш у Аустрију у којој постоји велики број гласача српске националности и који имају намјеру да гласају за подручје Републике Српске.

– Управо на једно такво мјесто послати су погрешни гласачки листићи за Федерацију БиХ умјесто за Републику Српску, и то баш за Предсједништво БиХ, за које се кандидује Милорад Додик – рекао је Ковачевић.

Он каже да из Централне изборне комисије БиХ, умјесто што дају скандалозне и срамне коментаре да је ријеч о броју гласачких листића који не могу да утичу на резултат избора, треба да преузму одговорност да исправе што прије ову грешку за коју су директно одговорни и да људима који су добили погрешне, што прије доставе одговарајуће гласачке листиће.

– Тим људима треба да дају могућност за коју су се легално и законски пријавили и да добију гласачке листиће на којима могу да гласају за српског члана Предсједништва БиХ – рекао је Ковачевић.

У супротном, упозорава Ковачевић, СНСД ће добити директан аргумент да се све ово ради са намјером да се нанесе директна политичка штета Милораду Додику и овој странци.

Из ЦИК-а БиХ наводе да је током контроле процеса паковања гласачких пакета за бираче изван БиХ утврђено да је бирачима у Аустрији отпремљена погрешна комбинација гласачких листића за Предсједништво БиХ.

Стручни сарадник за односе са јавношћу ЦИК-а БиХ Максида Пирић потврдила је да је ријеч о 232 гласачка листића за Предсједништво БиХ и да тај број не може утицати на изборни резултат.

Архива