Ковачевић: Нико не може да угрози лидерску позицију СНСД-а у Градишци

03.09.2018 Актуелно

 

„Очекујемо апсолутну побједу предсједника СНСД-а Милорада Додика за позицију српског члана Предсједништва БиХ и потпредсједника странке Жељке Цвијановић за предсједника Републике Српске. Рачунамо на подршку наших коалиционих партнера, ДНС-а и СП-а, али и других партија које са нама чине власт у Градишци, првенствено мислим на Уједињену Српску“, рекао је Ковачевић на конференцији за новинаре у Градишци.

Он је додао да СНСД очекује највећи број гласова до сада и за листе за Парламентарну скупштину БиХ и Народну скупштину Републике Српске.

Предсједник Општинске организације СНСД-а Градишка Зоран Аџић рекао је да је ова странка, са својим колиционим партнерима, након прошлих локалних избора преузела одговорност, показала у тешким условима да може да се ради, вратила достојанство законодавној и извршној власти општине Градишка и повјерење грађана у локалну власт.

Он је нагласио да без подршке предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић локална власт у Градишци не би могла да реализује већину инфраструктурних пројеката и да грађани треба да их подрже на предстојећим изборима и омогуће наставак развоја Републике Српске.

Аџић је позвао грађане да на предстојећим изборима дају глас кандидатима СНСД-а из Градишке за посланике у Народној скупштини Српске – Ранки Перић Ромић, Денису Шулићу и Огњену Жмирићу, младим људима који желе да остану у овој општини и развијају Градишку и Републику Српску.

Ромићева, која је предсједник Актива жена СНСД-а Градишка, изразила је задовољство што је као жена кандидована за посланика у Народној скупштини Српске.

„СНСД води рачуна да економски ојача жене, сматрајући да оне тако могу да дају много већи допринос заједници у којој живе“, нагласила је она.

Потпредсједник Општинског одбора СНСД-а Огњен Жмирић каже да је СНСД у Градишци дао шанску многим младим људима, међу којима је и он.

„Кандидати СНСД-а за посланике у Народној скупштини су млади људи који су свјесни да имају енергију и жељу, а који имају подршку старијих колега у странци да раде на развоју Градишке и Републике Српске“, нагласио је Жмирић.

Предсједник Младих социјалдемократа и кандидат за посланика у Народној скупштини Српске Денис Шулић истиче да је на иницијативу Младих социјалдемократа, и уз подршку предсједника Српске Милорада Додика и премијера Жељеке Цвијановић, омогућено да у овој години 1.200 младих одради приправнички стаж, подсјећајући да ће више од 2.000.000 КМ бити издвојено за самозапошљавање младих, а најбољи студенти након факултета добиће запослење.

„То су политике Младих социјалдемократа. Људи у СНСД-у неће живјети од старе славе, већ желе да реализују нове политике које ће гарантовати бржи развој Градишке и Републике Српске“, рекао је Шулић.

На конференцији за новинаре истакнуто је да очекују да ће након општих избора у посланичким клупама Народне скупштине Републике Српске бити најмање два посланика из Општинске организације СНСД Градишка

Архива