Ковачевић: Црнадак и опозиција злоупотријебили посјету Лаврова и случај „Драгичевић“

23.09.2018 Актуелно

Коментаришући изјаву Црнатка да предсједник Републике Српске Милорад Додик није успио да посјету руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова Бањалуци „искористи за своју предизборну кампању“, Ковачевић је рекао да предсједник Српске као један озбиљан државник није на било који начин злоупотријебио посјету министра иностраних послова Руске Федерације, за разлику од Црнатка и опозиције који су злоупотријебили и његову посјету и трагичан случај страдања Давида Драгичевића.

„Сигуран сам да грађани Републике Српске и те како препознају озбиљно и државничко понашање Додика, као и шарлатанско понашање Црнатка“, истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да су СНСД, али и генерално грађани у Републици Српској изузетно захвални Руској Федерацији на посјети руског шефа дипломатије, као и порукама подршке Дејтонском споразуму и статусу Републике Српске.

„Када је ријеч о Црнатковој најави да ће наставити да помаже интернационализацији случаја „Драгичевић“ у наредном периоду, нас само занима да ли ће то исто да уради и у случају ‘Мемић’ и сличним случајевима који су се десили у ФБиХ, или се разоткрио да га и овај пут не интересује правда, него само притисак на Републику Српску“, истакао је Ковачевић.

Архива