Тужилаштво да убрза расвјетљење смрти Давида Драгичевића

27.09.2018 Актуелно

 

„Апелујем, захтијевам, молим, тражим и све што је потребно да тужилаштво убрза неопходне радње“, рекао је Додик вечерас за Радио-телевизију Републике Српске.

Додик је рекао и да разумије бол Давора Драгичевића, као оца који је изгубио дијете, али да понекад изгуби смиреност, учини грешку и каже неку погрешну изјаву.

„Тако је било и у случају Давора Драгичевића. Рекао сам нешто погрешно, за то погрешно се извињавам. Обичан сам човјек, али и човјек који носи доста одговорности, али никада нисам изгубио осјећај саосјећања са људим у њиховим трагедијама“, навео је Додик.

Одговарајући на питање да ли ово питање може утицати на исход избора, Додик каже да је то питање присутно у јавности, али да избори и предизборно вријеме носе и низ других која чекају одговор.

„То су питања нашег опстанка, очувања Републике Српске, њене снаге, политичке, економске и социјалне позиције, њених пријатеља, па чак и оних који желе да она нестане“, нагласио је Додик.

Када је ријеч о мијешању странаца у изборни процес, Додик је навео да се за то зна, али да је веома важно указивати на то, а најважније питање јесте ко се томе може супротставити, односно ко жели, има карактер и снагу да брани Српску.

„Не смијемо олако прећи преко тих чињеница јер су странци већ 20 година непрестано атаковали на наше право и слободу. Зато је важно да они који воде Републику Српску не дозволе развој било каквих процеса који је могу угрозити“, истиче Додик.

Архива