Цвијановић: Иако сам жена нисам дезертер

13.09.2018 Актуелно

„Моја политика је политика СНСД-а, а то значи јака и стабилна Република Српска, јаке и стабилне институције Републике Српске, рад на побољшању живота наших грађана, али и одбране наше уставне надлежности. То значи да знамо да имамо право да доносимо одлуке у својим институцијама и да нам то право нико не може одузети“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је њена политика сасвим другачија од политике друге стране која је у протеклом периоду показала каква је њихова политика и то од првог момента кад су сјели у сарајевске фотеље продали су све и један интерес Републике Српске само да би их задржали.

„Малтертирали су нас из Сарајева, прислушкивали, настојали су да засутаве живот институцијама Републике Српске ускраћујући јој новац, игноришући наше одлуке. Све је јасно. То се зове издаја, а ово што ради СНСД зове се побједа“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да већ зна шта јој друга страна спрема, шта смјерају, какве подвале припремају, те да чак плаћају људе да дају изјаве у камеру с циљем њене дискредитације.

„Могу им само рећи да тамо гдје праве прилоге, претражују по погрешним гробљима и поручујем им да иако сам жена нисам дезертер. Отац ми није купио стан у Новом Саду и склонио ме, а могао је као официр. Такође, другог сина сам родила у рату у прњаворској болници гдје сам лежала заједно са рањеницима, укључујући и оне који су долазили са ратишта на којем је био мој отац.

И, за разлику од Вукоте Говедарице, знам и шта је пробијање коридора, шта је Возућа, шта је теслићко-тешањско ратиште, шта је Мотајица. Мој отац је био један од оснивача теслићке бригаде која је имала више од 9.000 бораца гдје је од првог до задњег дана рата био начелник артиљерије. Рањаван је и одликован за храброст“, рекла је Цвијановићева.

„Могу да раде шта хоће али не могу да ме облате и дискредитују, јер ме грађани добро знају. Све што сам обећала то сам и извршила“, истакла је Цвијановићева.

Говорећи о положају Срба у ФБиХ, она је навела да СНСД као партија која тамо дуго функционише, она је рекла да осјећају обавезу и према Србима који живе у том ентитету, јер су они обесправљени у сваком смислу.

„Они су тамо грађани које нико не жели да уважи и ми имамо обавези према њима јер су то људи које никада нисмо хтјели да напустимо. Они знају да смо ми уз њих и наставићемо да то радимо и у будућем периоду јер ми подржавамо заједништво и јединство српског народа. Ми радимо за народ, радимо за Републику Српску, али и за све Србе који живе ван Републике Српске“, поручила је Цвијановићева

Архива