У Невесињу отворен обновљени Дом културе

28.09.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је изразила задовољство што је Невесиње добило овако репрезентативан објекат „који је до сада био обично ругло“.

„Задовољна сам што смо као влада могли финансијски да подржимо реконструкцију овог објекта. Важно је да се Невесиње развија и да има центар и за културне догађаје. Ово није нешто што ће служити пет година, већ 50“, рекла је Цвијановићева, додајући да је ово само један од пројеката у овој општини.

Она је подсјетила да је урађен и водовод и многи други значајни пројекти, а да је за развој града свакако важно да има један репрезентативан културни центар.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да овај дом био неуопотребљив и да у њему није одржавана ниједна манифестација.

Он је истакао да је уз помоћ влада Србије и Српске направљен модеран објекат, стара кино-сала је добила потпуно нови изглед, изграђени су нови мокри чворови, гардероба за глумце, аперитив бар, а објекат је уређен и са вањске стране.

Авдаловић је додао да је Влада Српске обезбиједила 250.000 КМ, а Влада Србије 150.000 евра.

Он је нагласио да су становници Невесиња изузетно срећни што су добили овакав објекат, који ће уз помоћ музичке школе, „Просвјете“ и осталих културих друштава добити и нове садржаје.

Архива