У Инцковој глави интензивна тема разлаза у БиХ

15.09.2018 Актуелно

 

Поводом изјаве Инцка за „Блумберг“ да свака идеја да Сребреница не буде дио БиХ мора бити заустављена и да су Бошњаци врло стрпљиви, али да би то био повод за рат ако би Сребреница постала дио стране територије, Додик је рекао да Српска нема намјеру да води ратове, али да ће заштити сва своја права и интересе. 

„У Инцковој глави је, изгледа, врло интензивна тема разлаза у БиХ. Очигледно је да развој политичке ситуације иде ка разлазу БиХ, чим се Инцко бави положајем Сребренице. Што би, иначе, то уопште помињао?“, рекао је Додик за „Вечерње новости“. 

Додик је подсјетио да је у Сребреници било страдања и Срба и Бошњака током рата и да починиоци за то треба да одговарају. 

„Међутим, због злочина над Србима нико није одговарао, а Инцко и остали слични њему стално приказују како су тамо страдали само Бошњаци. Јасеновац као мјесто геноцида над Србима никада није ни поменуо“, рекао је Додик. 

Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић каже да нема дилему да Инцко без пардона нагиње бошњачкој страни. 

Она указује да Инцко годинама у Савјету безбједности УН шаље једностране извјештаје и да никада није реаговао на сталне покушаје крађе надлежности Српске. 

„БиХ има мале надлежности и тако треба и да остане. Борићемо се да то и задржимо, те да вратимо све надлежности које су Српској одузете агресијом високог представника“, каже она. 

Мајкићева додаје да Инцко оваквим изјавама ништа добро неће учинити за БиХ и да тиме што подржава само једну страну много чини да стање у БиХ буде лоше, те да због тога народи не могу ни око чега да се договоре. 

„Оног момента када Бошњаци буду хтјели да ослушну шта мисле друга два народа, тада ће се у БиХ моћи нормано живјети и ниједан високи представник то неће моћи да промијени“, рекла је она.

Архива