Додик у Рибнику: Сваки глас на изборима биће снага за наставак борбе за Српску

27.09.2018 Актуелно

 

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик Додик рекао је да су се годинама борили за Српску и да ће сваки глас на изборима бити снага за наставак те борбе.

„Наставићемо да се боримо за слободу, које нема без државе, и зато нисам оклијевао да се борим да Српска буде држава. Никада нећемо одустати од борбе за Републику Српску и зато су избори који су пред нама веома важни. Зато нам треба подршка, јер смо показали да само ми можемо да одбранимо и сачувамо Српску“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је Српска данас уређена, слободна, достојанствена и има велике пријатеље, међу којима предњаче Србија, Русија и Кина.

„Знате да не волим Сарајево, али идем тамо да се борим за Српску и бићете свједоци онога што ћу урадити. Жељка Цвијановић је предложена за предсједника Републике Српске и Српска ће са њом остати у сигурним рукама“, поручио је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је СНСД учинио сваки дио Српске бољим и да су поносни на све што су изградили, што су повећали плате и пензије, увели накнаде за незапослене породиље, дали подстицаје пољопривреди и ријешили многе друге проблеме.

„Наши противници ништа нису урадили и оставили иза себе и зато је избор 7. октобра једноставан. Прилика је да на изборима кажемо да нећемо оне који су радили против Српске и блокирали њен развој. Они иду у амбасаде по мишљење и питају шта да раде. Ми смо по мишљење дошли код народа“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да народ не вјерује у приче опозиције у Српској да ће они промијенити стање на боље.

„Када су они били власт исплаћивали су пензије у износу од 60 одсто у односу на онај који је писао на рјешењу. Обећавали су отварање 40.000 радних мјеста, а у скандалозном процесу приватизације су без посла оставили 140.000 радника“, навела је Цвијановићева.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Никола Шпирић рекао је да је СНСД-у потребна убједљива побједа која гарантује стабилност.

„То је услов да се не бисмо морали обрачунавати са онима који раде против Српске на шта смо били принуђени у посљедње четири године. Морали смо ући у тај обрачун јер су СДС и ПДП подривали и издавали Српску. За то вријеме СНСД је, предвођен Додиком и Цвијановићевом, развијао сваки град и село Републике Српске, градио ауто-путеве, болнице, школе и вртиће“, навео је Шпирић.

Носилац листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ за Изборну јединицу један Небојша Радмановић рекао је да се посебност предстојећих избора огледа у неопходној борби за Српску.

„Налазимо се у још једној борби за Републику Српску, а ту борбу може да води само СНСД са својим народом. Главну битку водимо против унутрашњих непријатеља Српске. Рад Савеза за промјене у једној реченици значи рад против Српске и свог народа, а досадашњи члан Предсједништва БиХ из Републике Српске /Младен Иванић/ се не може ни назвати српским. Зато не треба дати ниједан глас СДС-у и ПДП-у, него Додику, Цвијановићевој и СНСД-у“, истакао је Радмановић.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици три Драган Војводић поручио је да је побједа СНСД-а, Додика и Цвијановићеве одговор свима који нападају и лажно оптужују Српску.

„Само СНСД може да сачува Српску и да води државу, и због тога побједа 7. октобра мора да буде убједљива“, рекао је Војводић.

Фото галерија:

[widgetkit id=“123″]

Архива