Српска листа ће учествовати у власти у ФБиХ

19.09.2018 Актуелно

 

„Научили смо да без Срба који су у федералним структурама власти не може да се ријеши ниједно наше питање“, рекао је Додик новинарима прије почетка трибине СНСД-а у овој општини, те додао да ће Република Српска дио својих капацитета подредити томе.

Он је истакао да након тога треба да буде завршена прича о конститутивности Срба у Федерацији, због чега је позвао све Србе који имају право да гласају у ФБиХ то и учине.

Додик је најавио да ће у Коњицу бити саграђена спомен-црква посвећена дјечацима Петру и Павлу Голубовић, старим седам и девет година, које су у рату, као и њихове родитеље, убили припадници муслиманских снага.

Подсјећајући да је СНСД прије двије године побиједио на локалним изборима на Палама, Додик је рекао да је сад прилика да се положе рачуни о двогодишњем раду начелника Бошка Југовића и да се договори како ићи даље.

„СНСД са овим што овдје показује сигурно добија изборе са својим коалиционим партнерима и у том погледу поносан сам што као предсједник Републике Српске видим развијене и безбједне Пале, које ће све више бити добро мјесто за живот“, закључио је Додик.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да унутрашња енергија и подршка за политике ове странке на скупу на Палама показују да грађани Српске желе да институције одговорно раде свој посао.

„Желе да не експериментишемо, да не блокирамо Републику и не заустављамо њен живот као што је то радила друга страна у ове претходне четири године“, нагласила је Цвијановићева.

На скупу на Палама представљени су кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици осам и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три.

Архива