Шпирић: Жртва сам лажи, спина и најгнуснијег подметања

19.09.2018 Актуелно

„Одлазећи амерички амбасадор у САД /Морин/ Кормак каже да постоје тобоже наводи да сам вршећи функцију у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ присвојио имовинску корист. Нажалост, то је још једна прича без аргумената. Пред Богом и народом се кунем да је то лаж, спин и подметање и да је то резултат рада болесних умова којих, нажалост, не недостаје у БиХ и чиме је у посљедње вријеме храњена америчка администрација, односно администрација Стејт департмента“, рекао је Шпирић.

Он је додао да не може да се начуди овом случају и да је нечувено у 21. вијеку да неко политички уцјењује тако што на „црну листу“ ставља најуже чланове породице, односно супругу и дјецу.

„То је рађено само у /Адолф/ Хитлерово вријеме када су говорили: `Опростићемо вам живот, доведите тату`. Ако постоје неке информације, ваљда бих и ја требало да знам за њих. Дакле, ово је лаж, спин и најгнусније подметање које нисам очекивао од америчке администрације. Молим Бога да дође до консолидације демократије у САД /Доналд/ Трамповог типа“, рекао је Шпирић.

Он је поновио да нема никаквих информација у вези са наводима америчке администрације ни од надлежних домаћих институција.

„Поштујем институционални рад у БиХ и нисам човјек који бјежи било гдје. Дакле, треба да постоје валидни докази. Ово је суђење без права на одбрану и то је допуштено Америци, али као проблем видим покушаје да се домаћа јавност загади дезинформацијама. Ово говорим ради грађана, народа и људи који вјерују у оно што сам до сада радио“, навео је Шпирић.

Архива