Кошарац: Српска је светиња и политички императив

24.09.2018 Актуелно

Он је поручио да је СНСД спреман да заједно са грађанима ради искључиво за интерес Републике Српске.

„Радује ме што смо се вечерас окупили у оволиком броју да јасно кажемо да никоме никада нећемо дати Републику Српску“, рекао је Кошарац на предизборном скупу СНСД-а у препуној Спортској дворани „Славија“ у Источном Новом Сарајеву.

Кошарац је истакао да кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик треба да буде у Сарајеву гђе ће се водити кључне политичке борбе и да, ако треба да се свађа за Републику Српску, то ће и радити, јер је она светиња и политички императив.

„Ми немамо амбицију да се додворавамо /бошњачком члану Предсједништва БиХ/Бакиру Изетбеговићу и страним амбасадорима. Додик нама треба у Сарајеву гђе ће заступати интересе Републике Српске и неће дозволити никакве нападе на њу. Младен Иванић је ћутао и омогућавао развој политичке тенденције напада на Српску“, истакао је Кошарац.

Носилац листе СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице осам Мирослав Вујичић нагласио је да Влада Српске није дијелила општине у Источном Сарајеву у којима влада СНСД или СДС.

„Уложено је у Источну Илиџу можда и више него у Источно Ново Сарајево. Завршена је Основна школа `Петар Петровић Његош`, сада се ради фискултурна сала и још много тога. Болница се завршава, на то смо чекали 25 година. Други су причали – ми смо радили и Жељка Цвијановић је као предсједник Владе показала како се гради Република Српска“, нагласио је Вујичић.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице осам Данијела Мрда истакала је да Српска се предсједником Српске Милорадом Додиком и премијером Жељком Цвијановић прошла кроз многа искушења, трпјела нападе, подвале, издаје и изашла јача него икад.

„Док су други уништавали, ми смо градили и градићемо. Изградили смо школе, факултете, студентске домове, болнице и постали репер за квалитет у источном дијелу Републике Српске“, истакла је Мрда и позвала бираче да 7. октобра гласају за кандидата СНСД-а за предсједника Српске Жељку Цвијановић јер она заслужује повјерење.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице осам Наташа Трифковића рекла је да ово није вече симпатизера СНСД-а, него „свих добрих људи под заставом Републике Српске, које ће Источном Сарајеву и Републици Српској донијети још једну побједу и учинити је снажнијом и стабилнијом“.

„Милорад Додик носи заставу Републике Српске у Сарајево, а ми под том заставом идемо у Народну скупштину Српске у Бањалуку“, истакла је Трифковићева.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић истакао је значај Источног Сарајева и нагласио да је сваки дио Српске једнако битан, јер је она најбитнија.

„Борба за Републику Српску је стални задатак, јер јака Српска значи и јак народ и локалне заједнице. Источно Ново Сарајево је свједок повезаности локалне заједнице и Републике Српске. Гаранција позиције Српске у структури каква је БиХ је српски члан Предсједништва Милорад Додик. Гаранција економског, културног, спортског, социјалног развоја Републике Српске је предсједник Жељка Цвијановић“, поручио је Ћосић.

Фото галерија:

[widgetkit id=“117″]

Архива