Санкције Шпирићу још један лош резултат америчке амбасадорке

11.09.2018 Актуелно

Прије годину дана на приједлог посланице СДС-а Александре Пандуревић, Представничко вијеће Парламента БиХ смијенило је Николу Шпирића са мјеста предсједника Комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције. Уз измишљене разлоге, Шпирић је смијењен удруженим подухватом СДА и СДС-а чиме је муслиманској ратној служби АИД препуштена потпуна контрола над обавјештајним службама које прислушкују руководство Србије и Српске, хрватске функционере у БиХ и Хрватској. Сада на видјело излази злочиначка ратна прошлост директора ОБА Османа Мехмедагића Осмице, ратног пратиоца Алије Изетбеговића.

Након Шпирићеве смјене никаквих доказа ни поступака није било против њега, а уклоњен је да би обавјештајна служба БиХ радила само по налозима Бакира Изетбеговића и страних служби.

Америчка амбасадорка је преузела улогу ОХР-а, Тужилаштва и Суда БиХ, па је измишљотинама и лажним извештајима Стејт Департменту, испословала санкције Шпирићу. Што је још чудније санкције су уведене и члановима његове породице, као виду притиска на Шпирићево политичко дјеловање заштите интереса Републике Српске.

Архива