Размотрити све што су високи представници промијенили

11.09.2018 Актуелно

„Наша политика није антиуставна и антидејтонска, она је за њихово спровођење“, рекао је на централној трибини СНСД-а у Костајници Додик, који је и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима.

Он је нагласио да је политика СНСД-а заштита српских националних и државних интереса. „Сама уставна позиција члана Предсједништва из Републике Српске каже да је он српски члан Предсједништва и немам намјеру да будем ишта више осим тога“, рекао је Додик.

Додик је рекао и да је веома важно и да се Срби у Федерацији БиХ окупе, подсјећајући да је СНСД-а тамо присутан већ 20 година.

„У организационом смислу смо се опредјељивали да окупимо све Србе, свјесни чињенице да би било веома важно да имамо у кантонима и у парламенту ФБиХ, наше представнике. Ми ћемо инсистирати и раније смо то учинили да са неким политичким партнерима, као што је ХДЗ, да њему уступимо једно мјесто у Влади Српске, као што смо то урадили раније, а да добијемо једно мјесто за Србе у федералној влади“, рекао је он.

Додик је појаснио да је то једно мјесто у прошлости омогућило потпуну рехабилитацију, од Дрвара и других општина, у којима има Срба. „Зато је веома важно да се сада Срби без оклијевања окупе и гласају за српску листу предвођену СНСД-ом“, рекао је Додик.

Он је рекао да је за вријеме владавине ове политичке опције постигнута редовност исплата, а затим и повећање пензија, обновљене су болнице, изграђен аутопут и саниране штете од поплава.

Додик је додао да вјерује у Републику Српску, њен народ и добар живот на овим просторима.

На централној трибини СНСД-а у Костајници данас су представљени и кандидати те странке за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице један и за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један.

Архива