Кормакова је дио сарајевске екипе која је „напаковала“ санкције Шпирићу

20.09.2018 Актуелно

 

„Према ономе што је рекла о овом случају, очигледно је да је госпођа Кормак била дио сарајевске екипе која је Шпирићу напаковала санкције. Кладио бих се да су лажне информације о Шпирићу америчкој администрацији преко Кормакове пласирали челни људи Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ“, рекао је Кошарац Срни коментаришући изјаву Кормакове за Радио Слободна Европа.

Кошарац је изнио увјерење да је, уз шефове ОБА БиХ, у цијелу ову фарсу умијешан и СДС-ов министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић.

„Иста екипа одрадила је и забрану уласка руском писцу Захару Прилепину у БиХ, о чему још ни Мектић, ни било ко други из заједничких институција БиХ није дао никакву озбиљну информацију“, подсјетио је Кошарац.

Он је рекао да Кормакова и Мектић треба да престану да вријеђају интелигенцију грађана Републике Српске и БиХ својим изјавама о наводном учешћу представника СНСД-а у коруптивним активностима.

„Они настављају да вријеђају и клевећу Шпирића и све нас из Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. Рекао сам и поновићу – као посланици опозиције нисмо имали, нити смо могли имати било какве користи од нашег политичког ангажмана. Истовремено, због коруптивних активности ухапшен је први Мектићев сарадник у Служби за послове са странцима, а и сам Мектић је предмет истраге у вези са изградњом зграде Службе за послове са странцима у вријеме док је био директор те службе. О томе Кормакова, која је Мектићев освједочени пријатељ и сарадник, не прича у јавности“, остакао је Кошарац

Архива