Радмановић: Црнадак није могао позвати министра чију „земљу“ његова земља не признаје

05.09.2018 Актуелно

„БиХ није признала Косово и не може признати министра иностраних послова земље којој ни пасош не признајемо, а камо ли министра. Све остало су трагична оправдања министра иностраних послова БиХ“, навео је Радмановић.

Према његовим ријечима, Пацоли је могао доћи у Бањалуку као грађанин Србије са пасошом Србије.

„Црнаткове приче да /предсједник Републике Српске/ Милорад Додик познаје Пацолија и измишљање разних догађаја о прошлости само су невјешто вађење из ситуације коју је сам лоше направио“, рекао је Радмановић.

Он је подсјетио да је због представника самопроглашеног Косова 2013. године отказан предсједнички састанак у оквиру Процеса за сарадњу у југоистичној Европи чији је домаћин била Македонија.

Радмановић је рекао да је тај скуп отказан јер је била примјеба из Србије и из БиХ.

„Персонално сам имао примједбу да /самопроглашено/ Косово не може бити члан Процеса за сарадњу у југоисточној Европи јер га нема у статуту. Зато није одржан скуп чији је домаћин требало да буде предсједник /Македоније Ђорђе/ Иванов. Послије тога 2014. године одржан је скуп у Румунији којем смо присуствовали уз прихватање Србије због чега је то прихватила и БиХ да се Косово појављује са звјездицом“, рекао је Радмановић.

Предсједник Српске Милорад Додик рекао је јуче Срни да Пацоли није добродошао у Бањалуку, гдје га је позвао Црнадак како би се додворио западним центрима моћи.

Пацоли је на свом „Твитер“ налогу објавио да је, упркос позиву који је добио од министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка, који је домаћин неформалног састанка, отказао учешће на састанку у Бањалуци, због „препрека“ које је створио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Архива