Пуштена у рад ХЕ Богатићи-Нова, вриједна 18,5 милиона КМ

04.09.2018 Актуелно

 

Cвечаности су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, министри индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић.

Предсједник Српске Милорад Додик честитао је на успјешно реализованом пројекту изградње хидроелектране Богатићи-Нова.

– Ово није било лако урадити, требало је издвојити скоро 20 милиона КМ за овај пројекат – рекао је Додик прије пресијецања врпце и свечаног пуштања у рад хидроелектране.

Предсједник Српске је додао да су пројекти попут овог плод одлука које садашња власт доноси, упркос свим препрекама.

Додик је истакао да је Република Српска држава српског народа, који жели у миру, заједно са другим народима, да гради и развија Републику.

 

Позвао је све грађане да 5. октобра дођу на отварање нове болнице у Источном Сарајеву, којем ће присуствовати и предсједник Србије Александар Вучић.

Додик је нагласио да Република Српска у посљедњих 15 квартала биљежи раст већи од три одсто. Подсјетио је на улагања Владе у све дијелове Српске.

– И овај објекат хидроелектране није само на корист садашњих, већ и будућих генерација. Ово је продукт наше одлуке – рекао је Додик.

Потпредсједница Владе и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић рекла је да су радови изведени у складу са свим техничким процедурама.

– Ово је наш ресурс, потенцијал, и ми све ресурсе морамо да ставимо у службу Републике Српске – рекла је Голићева.

Архива